Statul român nu dorește copii!


posobie_35Alocaţia primită de la statul român pentru un copil este de 200 de lei pe lună dacă copilul are 0-2 ani şi de (atenţie!) 42 de lei /lună dacă are între 2-18 ani! Senatorii români au respins în 2013 creşterea alocaţiei pentru copii cu mai puţin de 2 euro, de la 42 la 50 de lei lunar, pe motiv că bugetul nu suportă un efort suplimentar de 75 milioane euro! Asta în situația în care sporul natural în România este în continuare negativ, lucru care denotă clar inconștiența coruptei clase politice!

Să vedem situaţia în alte ţări!

Uniunea Europeană
România Total: 9,4 euro pe lună
Marea Britanie (sunt mai multe tipuri de indemnizaţii acordate copiilor). Există o alocaţie standard (Child Benefit), care reprezintă aproximativ 100 euro pentru primul copil şi câte 65 euro pentru ceilalţi copii La sumă se adaugă Child Tax Credit; (54 euro lunar), plus o sumă variabilă, dependentă de anumite condiţii şi venituri, dar care poate ajunge la 3.226 euro pe an (268 euro lunar). Total: maxim. 366 euro lunar (dacă se adună şi fondul special care poate fi accesat la 18 ani)

Irlanda 130 euro (în cazul primilor trei născuţi) şi de 140 euro pentru următorii. Plus alte subvenţii şi ajutoare ca şi britanicii; alocaţia se poate dubla sau chiar tripla. Total: 260-390 euro.

Olanda – alocaţia standard pentru copii creşte o dată cu vârsta copilului şi se acordă trimestrial. Până la vârsta de 5 ani, fiecare copil primeşte 191 euro la trei luni (63 euro pe lună), dacă are între 6 şi 11 ani, primeşte 232 euro pe trimestru (77 euro), iar după 11 ani, până la 17 ani statul olandez îi alocă 273 euro (91 euro lunar). Plus o indemnizaţie suplimentară.

Germania 164 euro lunar

Suedia 116 euro pe lună; 261 euro începând cu al patrulea copil

Finlanda 104 euro pe lună, pentru al doilea copil 115 euro; 189 euro pentru al cincilea copil

Alte ţări
R. Moldova
Îndemnizaţia unică la naşterea copilului:
Imagine__13030
Dacă 1 euro = 20,81 lei, o mamă va primi în 2014 la primul copil cca. 155 de euro. Nici Moldova nu e departe de România, dar cel puţin viaţa e mai ieftină acolo.

Belarus
Se propune începând cu al treilea copil şi următorii crearea unui depozit de 10 mii de dolari în contul familiei. Această sumă va fi calculată în valută străină și indexată anual după inflația dolarului. Durata proiectului este de 5 ani. Utilizarea acestor fonduri va fi posibilă DOAR atunci când copilul ajunge la vârsta de 18 ani! Banii vor fi utilizaţi pentru a îmbunătăți condițiile de viață, educația copilului, servicii de sănătate și formarea pensiei suplimentare a mamei. Având în vedere indexarea anuală de-a lungul perioadei de 18 ani, familia va primi într-un final aproximativ 14.000 de dolari! Dacă copilul NU a împlinit vârsta de 18 ani, fondurile pot fi folosite DOAR pentru îngrijiri medicale sofisticate ale oricărui membru al familiei.

Rusia
La nașterea celui de al doilea copil şi pentru următorii în regiunea Novosibirsk se alocă un fond de – 429.408,50 de ruble 6 396 de dolari. – Certificatul eliberat din fondul de pensii al Federației Ruse este utilizat după 3 ani de la data nașterii copilului.

În afară de acest fond se acordă o alocație lunară pentru copii care are o valoare de 150-1500 de ruble (2 – 22 dolari), fiecare subiect al federației ruse acordând o sumă diferită.

Să revenim la oile noastre mioritice de pe Dâmboviţa.
Cu o alocaţie RIDICOLĂ de 9 euro pe lună, cât un bilet de metrou într-o ţară civilizată din UE, copiii României sunt „africanii Europei”. Aproape un sfert dintre ei duc lipsa unei alimentaţii sănătoase, iar jumătate se află în risc major de sărăcie. Din cauza dezinteresului politic, natalitatea s-a prăbuşit în ultimii doi ani la un MINIM ISTORIC. http://www.realitatea.net/cu-o-alocatie-de-9-euro-pe-luna-copiii-din-romania-sunt-africanii-europei_1267748.html

Copiii români ai căror părinţi muncesc legal în ţările Uniunii Europene, dar şi în Norvegia, Liechtenstein, Islanda şi Elveția au dreptul la alocaţie oferită de statul unde îşi desfăşoară aceştia activitatea. În statele din vestul Europei, cuantumul alocaţiei lunare este de peste zece ori mai mare decât suma oferită de statul român (mai puţin de 10 euro) http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/7769-alocaii-europene-pentru-copiii-romanilor-care-muncesc-peste-hotare.html

2 gânduri despre „Statul român nu dorește copii!

Răspunde decent ...