Ultimul război mondial al omenirii


Așa cum reiese din titlu acest articol este despre ultimul război mondial al omenirii, nu despre următorul război mondial. Poate fi același lucru dacă aşa ne va fi istoria, dar nimic nu ne garantează că al treilea război mondial va fi şi ultimul înainte de Parusia. Cu toate că sunt șanse mari să fie așa nu scrie nicăieri în Biblie că în vremurile din urmă (zilele din urmă) va avea loc al treilea război mondial, poate va fi al patrulea, al nouălea… Așadar în acest articol, repet, este vorba de ultimul război mondial al omenirii care va avea loc în vremurile din urmă înainte de venirea Domnului nostru Iisus Hristos şi preluarea puterii politice a omului pe această planetă de către Iisus. Acesta sigur va fi ultimul, pentru că sub conducerea lui Iisus Hristos nu are cum să mai existe păcat în Univers şi pe Pământ.

Ezechiel, Capitolul 38, ne spune cine vor fi participanții ultimului război mondial al omenirii:

Generalul Moshe Dayan în 1968 a declarat (pe baza textului de mai sus că) următorul război nu va fi contra arabilor, ci contra rușilor”.

În Geneza 10: 2, Magog, Meşec, Tubal şi Gomer sunt fiii lui Iafet (unul din fiii lui Noe) care au întemeiat grupul nordic de naţiuni, Roş e considerat a fi Rusia, iar Meşec – Moscova sau Moscovi, pe numele ei vechi. Tubal e considerat a fi Tobolsk, un oraş în Siberia, sau un popor numit „tiberieni” de pe ţărmul de est al Mării Negre. Se crede că Gomer ar fi fost cimerienii care au năvălit din nord, prin Caucaz, în zilele imperiului asirian şi au ocupat părți din Asia Mică, fiind apoi alungați. Togarma se crede că ar fi Armenia. Oricare ar fi identitatea exactă a acestor popoare, Ezechiel spune despre ele că „locuiesc în părţile cele mai îndepărtate ale nordului” şi nu există nici o îndoială că se referă la naţiuni ce locuiesc dincolo de Caucaz. Dacă ne uităm pe hărţi ne vom convinge că e vorba de acea parte a lumii aflată sub influența Rusiei (şi a fostei URSS).

Înainte de mijlocul secolului al XIX-lea, Sem (Shem) era asociat cu toată Asia, Ham cu toată Africa și Iafet (Japheth sau Jap) cu toată Europa.

Urmașii lui Noe și națiunile întemeiate – protagoniștii ultimului război mondial

Ezechiel se referă la niște vremuri îndepărtate („vremea de apoi”) şi prorocește împrăştierea evreilor
printre popoare, pentru multă vreme, şi strângerea lor din nou pe munţii lui Israel, după ce vor scăpa de sabie (s-a întâmplat la 14 mai 1948).

Persia este Iranul de azi.

Etiopia este traducerea cuvântului evreu cusch. Cusch a fost fiul lui Cham, unul din copiii lui Noe. Istoricii consideră că toate popoarele de culoare ale Africii au ca strămoş pe Cusch. Concluzia este următoarea: o serie de ţări africane se vor alia cu arabii şi popoarele de limbă rusă pentru a invada Israelul.

Puth este Libia de azi. Puth a fost şi el unul dintre fiii lui Cham. Urmaşii lui au întemeiat naţiunile arabe din Africa de Nord (Libia, Algeria, Tunisia, Maroc). Prima colonie a lui Puth a fost numită Libia de istoricii vechi, Josephus și Pliniu. Togarma. – despre acest teritoriu amintit de Ezechiel, istoricii consideră a reprezenta teritorii din Asia sovietică, Turkmenistanul şi alte popoare ale Rusiei orientale printre care şi Kazahstanul. Spun aceasta deoarece este cunoscută pasiunea cazacilor pentru creșterea cailor (caii şi călăreții amintiți de Ezechiel).

Imagine: Mai multe națiuni europene au răspuns invaziei Ucrainei de către Rusia prin mărirea bugetelor pentru apărare. Cererile pentru o armată multinațională unită a Uniunii Europene sunt și mai îngrijorătoare deoarece sunt o fază finală înainte de războiul Gog și Magog.

Statele Unite, NATO și Uniunea Europeană vor lua poziție împotriva tendințelor expansioniste ale acestei coaliţii, care nu se va limita doar la atacarea Israelului (sau doar la manevre pe teritoriul Israelului)

Despre China scrie că va interveni militar în vremurile din urmă în Apocalipsa 16:12: Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraților care au să vină din Răsărit. Astfel Secarea Eufratului este un semn că al ultimul război mondial al omenirii este iminent! Detalii similare în Ieremia 46:10: Această zi este a Domnului, Dumnezeului oştirilor; este o zi de răzbunare, în care Se răzbună El pe vrăjmaşii Săi. Sabia mănâncă, se satură şi se îmbată cu sângele lor. Căci Domnul, Dumnezeul oştirilor, are o jertfă în ţara de la miazănoapte, pe malurile Eufratului. Eufratul ocupă un loc proeminent în Biblie, fiind descris ca fiind învecinat cu Grădina Edenului (Geneza 2:14).

Concluzie : În ultimul război mondial al omenirii care va avea loc (şi) în Israel vor fi cel puțin trei sau patru forţe/alianţe militare principale:

1 Nordul – Rusia, unele ţări ex-sovietice

2 Sudul – Egiptul şi Alianţa arabo-africană – de partea ruşilor (Iran, Siria, etc)

3 Răsăritul – China, alte ţări din răsărit (Coreea de Nord?)

4 Occidentul – Statele Unite, NATO şi UE (Europa de Vest)

Manuscris medieval cu Abaddon comandând „lăcustele” să nimicească oamenii păcătoși

Nu analizez spusele unor profeți mincinoși – ca Baba Vanga, Nostradamus, mai ştiu eu ce ”sfinţi” creştini. Ce au spus aceste persoane ori este ambiguu ori nu toate profețiile lor s-au dovedit a fi adevărate. Cum ar fi ca profetul care a scris Apocalipsa să aibă şi profeţii adevărate şi false, ar fi cel puţin o catastrofă. Aceşti profeți mincinoși au susținut mereu victoria ţărilor/alianţelor din care fac parte, ceea ce este o dovadă a implicării serviciilor secrete. Nu continui ideea pentru că este la mintea cocoșului ce se urmăreşte cu aceste profeții. De aceea referinţa absolută trebuie să fie textul biblic şi comentariile unor specialişti pe baza textului biblic.

Daniel 11:44 spune că Dar niște zvonuri venite de la răsărit şi de la miazănoapte îl vor înspăimânta şi atunci va porni cu o mare mânie ca să prăpădească şi să nimicească cu desăvârşire pe mulţi.

Alianţa Ruso-arabă va invada Orientul Mijlociu/Israel/Palestina (după ce va trece şi prin Turcia sau după ce o va distruge). După ce va ocupa o perioadă Ucraina, Istanbul (Turcia) şi Orientul Mijlociu ruşii vor auzi zvonuri venite de la răsărit (mobilizarea Chinei şi a altor popoare) şi zvonuri venite de la miazănoapte (mobilizarea NATO, alte evenimente în lumea rusă).

Daniel 11:45 Îşi va întinde corturile palatului său între mare şi muntele cel slăvit şi sfânt. Apoi îşi va ajunge sfârşitul, şi nimeni nu-i va fi într-ajutor. Rusia va stăpâni Israelul o vreme (nimic despre Templul refăcut de pe muntele cel slăvit şi sfânt) dar apoi va fi nimicită (conform citatului) la Meghiddo (Apocalipsa 16: 16 Duhurile cele rele i-au strâns în locul care pe evreieşte se cheamă Armaghedon). 5 luni? ( Apocalipsa 9: 5 Li s-a dat putere nu să-i omoare, ci să-i chinuiască cinci luni) Posibil şi folosirea unor arme nucleare tactice (Apocalipsa 9:1  s-a ridicat un fum, ca fumul unui cuptor mare) . Posibil conflicte şi între China şi NATO.

Zaharia 14:2 Atunci voi strânge* toate neamurile la război împotriva Ierusalimului. Cetatea va fi luată, casele** vor fi jefuite şi femeile, batjocorite; jumătate din cetate va merge în robie, dar rămăşiţa poporului nu va fi nimicită cu desăvârşire din cetate. Zaharia 13:8-9 În toată ţara”, zice Domnul, „două treimi vor fi nimicite, vor pieri, iar cealaltă* treime va rămâne. Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc* şi o voi curăţi cum se curăţeşte argintul, o voi lămuri** cum se lămureşte aurul. Ei vor chema Numele Meu şi îi voi asculta; Eu voi†† zice: ‘Acesta este poporul Meu!’ Şi ei vor zice: ‘Domnul este Dumnezeul meu!’” Zaharia 11:10 Atunci voi turna peste casa* lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune şi îşi vor întoarce** privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. (Iisus) Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu şi-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut.

Înainte şi în timpul războiului vor avea loc şi alte evenimente cum ar fi un val de cutremure. Apocalipsa 16: 18-20: Şi au urmat* fulgere, glasuri, tunete şi s-a** făcut un mare cutremur de pământ, aşa de tare cum, de când este omul pe pământ, n-a fost un cutremur aşa de mare. Cetatea* cea mare a fost împărţită în trei părţi şi cetăţile neamurilor s-au prăbuşit. Şi Dumnezeu Şi-a** adus aminte de Babilonul cel mare, ca să-i dea potirul de vin al furiei mâniei Lui.

Reconstrucția harții lumii imaginate de Herodot.

Bibliografie

  • Biblia
  • Hal Lindsey; Carole C Carlson, The Late Great Planet Earth L’agonie de notre vieille planète

10 gânduri despre „Ultimul război mondial al omenirii

  1. Sa nu uitam ca profetia impotriva SIRIEI SA INPLINIT!!!…. Prorocie impotriva Damascului. „Iata, Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge un morman de daramaturi;iSAIA17/1

    Apreciază

Răspunde decent ...