Un nou pas spre globalizare: Rusia vrea monedă unică


Preşedintele Rusiei vrea o monedă unică pentru Uniunea Euroasiatică. Vladimir Putin susţine că astfel statele membre pot depăşi dificultăţile provocate de scăderea preţului petrolului şi devalorizarea rublei din cauza sancţiunilor impuse Moscovei.

(Citeşte şi;)

Propunerea a fost făcută la o întâlnire cu preşedinţii din Kazahstan şi Belarus. Alături de Rusia şi Armenia, aceste state formează Uniunea Euroasiatică.

Am căzut de acord să continuăm coordonarea politicii monetare. Credem că a venit timpul să începem să ne gândim la formarea unei uniuni monetare în viitor. Dacă lucrăm umăr la umăr, este mai uşor să reacţionăm la ameninţările economice şi financiare externe şi să ne protejăm, astfel, piaţa comună”, a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Să nu uităm că la 21 februarie 2015 – Administraţia americană acuza Rusia că subminează bazele ordinii mondiale prin susţinerea separatismului în estul Ucrainei. Prin semnarea de către Putin la 29 mai 2014 a tratatului privind înființarea Uniunii Euroasiatice (uniune aflată pe Agenda Clubului de la Roma) reiese că Rusia nu este împotriva Noii Ordini Mondiale ci doar un pion alături de SUA, UE, China etc. Faptul că SUA acuză Rusia că subminează bazele ordinii mondiale prin susţinerea separatismului în estul Ucrainei este doar un FÂS mediatic – Occidentul și Rusia acționează conform Planului Globalist în egală măsură. Vor să provoace război, haos, pentru ca apoi să facă “ordine” din haos, Guvernul Mondial.

Răspunde decent ...