Incertitudinea Covid-19 alimentează interesul pentru paranormal


A existat o creștere recentă a numărului de oameni care caută povești despre fantome și bântuiri.

Incertitudinea și anxietatea recentă experimentate de mulți din cauza pandemiei de coronavirus în curs de desfășurare a avut un efect secundar destul de neașteptat sub forma unui interes crescut pentru paranormal.

În Marea Britanie, emisiunile de televiziune și streaming centrate pe teme și intrigă supranaturale – cum ar fi comedia BBC „Ghosts” și serialul Netflix „The Haunting of Bly Manor” – au înregistrat o creștere considerabilă a interesului.

Danny Robins, omul din spatele popularului podcast BBC „The Battersea Poltergeist”, crede că acest lucru se datorează „vremurilor haotice și incerte în care ne aflăm”.

„Este cea mai mare întrebare posibilă: ni se întâmplă ceva după ce murim?” a spus el pentru The Guardian.

Este o tendință, susține el, care a fost văzută şi înainte – în special în urma unor evenimente traumatice.

„Puteți trasa o linie între ce se întâmplă acum și după primul și cel de-al doilea război mondial, când a existat un boom în interes supranatural și a fost legat de oameni care încercau să proceseze durerea, haosul și incertitudinea, iar religia organizată nu a putut umple acest gol.” a spus el.

Drama/documentarul său despre Battersea Poltergeist, de exemplu, s-a dovedit un succes neașteptat – atât de mult încât de atunci a dat naștere unei emisiuni TV și chiar a unui turneu național live.

Orice și orice lucru paranormal pare să aibă parte de mai mult interes decât ar primi în mod normal. „Când pierdem oameni apropiați, atunci acesta este punctul în care ajungem la fantome”, a spus Robins.

„Miza este mult mai mare… este ceva la care ne raportăm cu toții, deoarece avem toţi o miză în acest ”joc”; vrem să știm dacă există viață după moarte”.

Sursa: https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2021/oct/13/spooked-britons-turn-paranormal-tv-shows-covid-uncertainty

2 gânduri despre „Incertitudinea Covid-19 alimentează interesul pentru paranormal

 1. Comparație între COVID-19 și gripa spaniolă din 1918

  În primul rând, populația de pacienți diferă. În timp ce gripa din 1918 a ucis un număr disproporționat de oameni între 25 și 40 de ani, COVID-19 îi afectează mai ales pe cei peste 65 de ani, în special pe cei cu comorbidități. https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/

  Rata mortalității pentru gripă spaniolă a crescut la 8%-10% pentru persoanele mai tinere, comparativ cu o mortalitate totală de 2,5%, în timp ce rata mortalității pentru intervalul de vârstă 25-40 de ani este de doar 0,2%, în contrast cu rata globală de mortalitate.

  Cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani au reprezentat 40% dintre decesele cauzate de gripa spaniolă din 1918, în timp ce cei din intervalul 18-44 de ani reprezintă doar 3,9% dintre decesele cauzate de COVID-19.

  Mai multe țări au fost cruțate în pandemia din 1918, în timp ce doar insulele mai mici din Pacific (Insulele Soloman și Vanuata) rămân imune de COVID-19. https://www.statista.com/chart/21279/countries-that-have-not-reported-coronavirus-cases/

  https://dmaximilian.wordpress.com/2021/11/13/comparatie-intre-covid-19-si-gripa-spaniola-din-1918/

  Apreciat de 1 persoană

Răspunde decent ...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s