Luminile de la Phoenix


phoenixlights1997model

Luminile de la Phoenix sau Luminile Phoenix reprezintă un pretins incident OZN care a avut loc în Phoenix, Arizona și Sonora, Mexic la 13 martie 1997.

Lumini de descrieri diferite au fost raportate de mii de oameni între orele 19:30 și 22:30 Mountain Time Zone de-a lungul a 480 km, începând cu Nevada, prin Phoenix până la marginea orașului Tucson, Arizona|Tucson, Arizona.

Au existat două presupuse evenimente distincte implicate în incident: o formațiune triunghiulară de lumini care au trecut pe deasupra statului Arizona și o serie de lumini staționare observate în zona Phoenix. Al doilea grup de lumini a fost identificat mai târziu de către Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii ca rachete de semnalizare aruncate de aeronave A-10 Thunderbolt II|A-10 Warthog care realizau exerciții de pregătire la Barry Goldwater Range în sud – vestul Arizonei. Cu toate acestea, mulți experți resping asemenea explicații pe baza analizei video: luminile au rămas la o înălțime constantă păstrând mereu aceeași distanță relativă între ele, precum și caracterul stabil al emisiilor, lucru care nu se observă în cazul rachetelor de semnalizare.
Lumini asemănătoare au mai fost observate în 2007 și 2008, dar aceste evenimente au fost explicate ca fiind lumini intermitente, aeronave militare, balize de semnalizare, baloane cu heliu civile.

Martori

Martorii susțin că au observat un OZN întunecat (stelele de pe cer dispăreau la trecerea lui și apoi apăreau după ce acesta trecea) și imens în :en:Black triangle (UFO)|formă de V (având mărimea a câtorva Teren de fotbal|terenuri de fotbal) care se deplasa fără a scoate niciun sunet și care avea cinci lumini sferice (posibile emisii luminoase ale motoarelor). Fife Symington, guvernatorul statului Arizona în acel moment, a fost un martor al acestui incident. În calitatea sa de guvernator a ridiculizat ideea că obiectul ar fi de origine extraterestră,  dar, câțiva ani mai târziu, Symington a denumit luminile văzute ca ceva „nelumesc” , după ce a recunoscut că a mai văzut un OZN similar.

Într-un interviu acordat cotidianului The Daily Courier din Prescott, Arizona, Symington a afirmat: „Sunt pilot și cunosc fiecare mașină care zboară. Era mai mare decât orice am văzut vreodată. Rămâne un mare mister. Alți oamenii l-au văzut, oameni responsabili. Nu știu de ce oamenii ar ridiculiza așa ceva„. Symington a mai spus anterior că „era enorm și inexplicabil. Cine știe de unde a venit? O mulțime de oameni l-au văzut și l-am văzut și eu. A fost dramatic. Și nu puteau fi rachete de semnalizare, deoarece era prea simetric. Avea un contur geometric, o formă constantă.”

O explicație dată de reporterul Phoenix New Times Janet Gonzales care a urmărit o casetă video a obiectului masiv întunecat a fost că erau mai multe avioane în formație care formau un contur iluzoriu dar asta nu explică dispariția stelelor dintre cele cinci lumini.

Filme conexe

* ”The Phoenix Lights…We Are Not Alone Documentary”, Lynne D. Kitei, M.D., producător executiv, în colaborare cu Steve Lantz Productions. Bazat pe cartea The Phoenix Lights…A Skeptic’s Discovery That We Are Not Alone], îi prezintă pe astronautul Dr. Edgar Mitchell, fostul guvernator Fife Symington, fostul vice-primar, investigatori, militari, piloți și martori.
* ”The Appearance of a Man”, regizat de Daniel Pace.
* ”Night Skies (2007 film)|Night Skies”, un film de groază cu Jason Connery, A. J. Cook (actriță)|A.J. Cook și Ashley Peldon, despre luminile de la Phoenix. A avut premiera direct-pe-DVD în SUA la 23 ianuarie 2007.
* ”They Came from Outer Space” (titlu anterior: ”Phoenix Lights: The Movie”), un film SF thriller regizat de Ajex McKenzie; cu Ossie Beck, Mackenzie Firgens, Yvette Rachelle, Matt Mercer, Terin Alba, Courtney Gains, Mark Arnold, Michael LeMelle, Aaron Mills și Luke Amsden.
*”Out of the Blue (2002 film)|Out of the Blue” este un documentar despre OZN-uri și cuprinde investigații despre Luminile de la Phoenix.
*”The Phoenix Incident”, un film SF scris și regizat de Keith Arem, cu Yuri Lowenthal și Troy Baker, despre Luminile de la Phoenix.

Referințe și note

https://ro.wikipedia.org/wiki/Luminile_de_la_Phoenix

*  http://www.revistamagazin.ro/content/view/11005/4/
*http://www.thephoenixlights.net Thephoenixlights.net
*http://www.oracleofthephoenix.com/triangulation.html Flare Rebuttal by Eyewitness Steve Blonder
*http://www.abc15.com/news/local/story.aspx?content_id=DA856BF0-E039-4A0B-8D5C-66BC5FF51E75&gsa=true Are Arizona firefighters trained for UFO, alien contact?
* http://www.nuforc.org/phoenix.html National UFO Reporting Center Special Report: Phoenix Lights – 2 Years Later
* [http://www.timespublications.com/nov06-feature1.asp Dickerson, John. „Unidentified”], Times Publications

*http://www.ufosnw.com/history_of_ufo/phoenixlights1997/usatodayarticle06181997old.pdf

Reclame

Răspunde decent ...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s