Atentate teroriste creştine în numele lui Iisus Hristos


0-terorismMai multe publicaţii de limbă arabă care au publicat caricaturi cu Iisus Hristos au fost atacate de către creştini fundamentalişti. În Iran, la sediul Press TV a avut loc un atac armat, cei trei atacatori au scăpat apoi într-o maşină neagră pe care au abandonat-o ulterior în apropierea redacţiei. Menţionăm că Press TV a publicat numeroase caricaturi cu Iisus de-a lungul anilor şi membrii redacției au primit mai multe ameninţări cu moartea. Alte atacuri au avut loc în Siria, Afganistan, Arabia Saudită şi Irak.

Adăugăm la această informaţie că în Europa occidentală nicio publicaţie creştină care a publicat caricaturi cu Mohamed nu a fost vizată de atacuri ale musulmanilor.

Cam aşa ar arăta ştirile într-o lume paralelă.

Un „univers paralel” sau „realitate alternativă” este o ipotetică realitate separată autonomă. Un grup specific de universuri paralele este denumit „multivers”, deși acest termen poate fi folosit și pentru a descrie posibilele universuri paralele care constituie realitatea fizică. În timp ce termenii „univers paralel” și „realitate alternativă” sunt sinonimi și, în general, pot fi folosiți alternativ în cele mai multe cazuri, există uneori o conotație suplimentară implicită a termenului de „realitate alternativă” care implică faptul că realitatea este o variantă a realității noastră. – Wikipedia

Dar să analizăm de ce în realitatea noastră lucrurile stau cu totul altfel. Ce-i motivează pe creştini ca într-o situaţia ca cea de mai sus (din alt univers) să NU pună mână pe arme şi să atace o publicație musulmană, iudaică, budistă etc. ofensatoare la adresa creștinismului. Să fie creştinul mai tolerant decât musulmanul, să fi înţeles el mai bine mesajul iubirii propovăduit de Divinitatea sa?

Sau, mai curând, creştinul nu se mai ofensează deoarece credinţa lui este firavă, superficială.

Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia. – 2 Timotei cap. 3

Şi atunci ce facem, a deveni mai credincios înseamnă a deveni mai radical şi la un pas de a ajunge în situaţia ipotetică de mai sus? Nu! Doar când religia este înţeleasă greşit se ajunge în situaţia de a pune mâna pe arme pentru a apăra o idee. Vremurile din Vechiul Testament de ”ochi contra ochi şi dinte pentru dinte” au apus de mult. Sau aşa sperăm şi ne rugăm!

Mesajul pentru biserica dinaintea sfârșitului acestei lumi sună astfel:

Îngerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: „Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios şi adevărat, Începutul zidirii lui Dumnezeu: Ştiu faptele tale: că nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot! Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea. Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţat prin foc, ca să te îmbogăţeşti; şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi. Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, şi pocăieşte-te! Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine. Celui ce va birui îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie.” Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul.” – Apocalipsa, cap. 3

(Vezi şi: Patriarhia Georgiei împotriva revistei „Charlie Hebdo”)

Reclame

2 gânduri despre „Atentate teroriste creştine în numele lui Iisus Hristos”

 1. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/ATAC+COPENHAGA+SINAGOGA
  Stare de alertă la Copenhaga. Două atacuri teroriste, după modelul celor din Franţa, au avut loc în decurs de câteva ore. Poliția a împușcat mortal un suspect

  Este stare de alertă în Copenhaga, după ce două atacuri armate au avut loc la interval de câteva ore şi la distanţă de câţiva kilometri. Trei oameni au murit şi cinci, toți poliţişti, au fost răniţi, iar autorul sau autorii atacurilor au reuşit să fugă. Oamenii legii au organizat filtre pe drumurile principale şi opresc toate maşinile care încearcă să iasă din capitala daneză. Premierul danez a vorbit fără echivoc despre un act terorist.
  ACTUALIZARE 7:30 Poliția a anunțat că a împușcat mortal un bărbat în apropiere de gara pe care o evacuase. Bărbatul a tras mai întâi, a precizat poliția, dar nu a spus dacă acesta avea legătură cu atacurile de mai devreme.

  O persoană a fost rănită în cap prin împușcare și doi polițiști au fost răniți la braț și la picior în apropierea unei sinagogi din Copenhaga, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a anunțat presa daneză, care citează poliția. Ulterior, persoana rănită la cap – un civil – a decedat, a anunțat poliția.

  O eventuală legătură cu atacul soldat cu un mort și trei răniți, care a avut loc sâmbătă după-amiază, în timpul unei dezbateri asupra islamizării și libertății de expresie, nu a putut fi stabilită deocamdată. Poliția încă îl caută pe autorul acestui atac.

  Noul atac, de la sinagogă, a avut loc la mai puțin de patru kilometri distanță de locul primului atac. Presupusul autor a fugit pe jos. O gară și o stație de metrou din apropierea sinagogii au fost evacuate după ce au avut loc împușcăturile, potrivit unei televiziuni daneze. De data aceasta, au fost șase-șapte împușcături, relatează corespondentul Sky News de la fața locului.

  În mai puțin de un minut, poliția înarmată a venit la sinagogă. Un elicopter supraveghea zona din aer. Poliția a reținut un individ, căruia i-a pus cătușe, dar ulterior acesta a fost eliberat.

  „Erau în jur de 20-30 de polițiști înarmați cu puști semiautomate care strigau la localnici să stea în case și să închidă ferestrele”, a relatat jurnalistul Sky News. Scena s-a mai calmat și au venit noi polițiști și detectivi cu câini dresați, care cercetează zona și izolează locul în care s-a petrecut noul atac.

  Din nou este vorba despre caricaturi….

  Primul atac avut loc într-o cafenea din centrul capitalei daneze imediat după ce ambasadorul Franţei, prezent la eveniment, îşi încheiase discursul despre libertatea de expresie şi Islam. O persoană înarmată, cel mai probabil cu o armă automată, a început să tragă spre local. Geamurile cafenelei au fost ciuruite de gloanţe. Martorii povestesc că au auzit cel puţin 30 de focuri de armă.

  „Dintr-o dată s-a auzit un zgomot infernal. Ne-am dat seama că este vorba despre un atac armat. Agenţii de pază au reacţionat imediat şi ne-au zis să ieşim”, a povestit la CNN o femeie.

  Imediat s-a stârnit panica printre cei prezenţi în cafenea. Cu evenimentele de la Paris în memorie, mulţi dintre cei prezenţi la dezbatere s-au adăpostit în camera frigorifică din incinta cafenelei.

  „Una sau poate două persoane au încercat, cu ajutorul armelor, să intre în clădire. M-am refugiat alături de Lars Vilks într-o cameră şi ne-am ţinut de mână până când poliţia a venit şi a spus că este totul ok”, a relatat martora intervievată de CNN.

  Bilantul victimelor putea fi mult mai grav, dacă în imediata apropiere a localului nu s-ar fi aflat mai multe maşini de poliţie. Forţele de ordine au intervenit imediat ce au început să se audă împuşcăturile.

  Ţinta atacatorilor ar fi fost unul dintre artiştii care participa la eveniment. Suedezul Lars Vilks, un cunoscut desenator, are printre lucrări mai multe caricaturi ale profetului Mahomed. El a scăpat cu viaţă din incident, dar presa scrie că organizaţia teroristă Al Qaida în Irak a pus o recompensă de 150.000 de euro pe capul lui, viu sau mort.

  La scurt timp după atac, într-un gest care a vrut să arate solidaritate în faţa unor astfel de atacuri menite să creeze panică, toţi cei prezenţi în cafenea au continuat dezbaterea despre Islam şi libertatea de exprimare.

  Numai că, la câteva ore după aceea, puțin după ora 2:00, ora locală, are loc un nou atac, cel de la sinagogă.

  Atacurile din Copenhaga au loc în contextul în care toată Europa şi Statele Unite sunt în alertă antiteroristă după atentatele de la Paris, de la începutul anului, în urma cărora 17 oameni au murit. De atunci, în mai multe state europene au avut loc razii în urma cărora sute de persoane bănuite că ar avea legături cu organizaţii teroriste – au fost reţinute.

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/ATAC+COPENHAGA+SINAGOGA

  Apreciază

Răspunde decent ...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s