OZN cu fotbal și „păr de înger”


ozn

OZN cu fotbal și „păr de înger” de DAN D. FARCAȘ

La sfârsitul lunii octombrie 2014, comunitatea ufologilor a rememorat un caz nerezolvat, petrecut cu saizeci de ani în urma. Pe 27 octombrie 1954, la ora 14.20, multi locuitori din Florența si din localitati vecine au observat ca deasupra capetelor lor au aparut niste „corpuri” stralucitoare ciudate, de culoare alba, care navigau pe cer, de la un capat la altul, uneori în perechi, alteori grupate. Efectuau miscari în zig-zag si apoi se departau rapid spre sud-est. Într-o ora au fost numarate douazeci, poate treizeci.

Pe Stadio Artemi Franchi, faimosul club de fotbal Fiorentina juca un meci împotriva rivalului local Pistoiese. Zece mii de fani îsi încurajau favoritele. Dar abia începuse repriza a doua, când peste stadion s-a lasat dintr-odata o tacere stranie – apoi un vuiet s-a pornit sa creasca din multime. Spectatorii nu mai urmareau meciul, ci priveau cu totii în sus, spre cer, aratând cu degetele. Jucatorii s-au oprit din joc, iar mingea a ramas nemiscata.

Unul dintre fotbalistii de pe teren – Ardico Magnini – o fosta legenda a clubului, care a jucat si pentru Italia la Cupa Mondiala din 1954, povestea: „Îmi amintesc totul, de la A la Z… A fost ceva ce semana cu un ou care se misca încet, încet, încet. Toata lumea se uita în sus si, de asemenea, a existat un fel de sclipici coborând din cer, un sclipici argintiu… Eram cu totii uimiti; nu am mai vazut asa ceva niciodata înainte. Am fost absolut socati”.

Beppe Chiappella, fost jucator la Fiorentina, spunea ca doua obiecte albicioase mergeau încoace si încolo la mare altitudine. „Au aparut lânga torre di Maratona (turnul de 70 de metri de pe o latura a stadionului), unul în spatele celuilalt… Se deplasau cu o viteza constanta. Apoi, unul s-a oprit la mijlocul terenului. A fost atât de mult vacarm, încât arbitrul a fost obligat sa opreasca jocul pentru câteva minute… La un moment dat se parea ca «farfuriile zburatoare» o iau spre Fiesole, dar apoi si-au schimbat directia, întorcându-se înapoi si departându-se spre sud”.

Citeşte mai mult aici.

Reclame

Răspunde decent ...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s