Sindromul München şi avansul agresiunii lui Putin


afp-moment-of-truth-looms-at-crunch-ukraine-summit
Sindromul München şi avansul agresiunii lui Putin

Cu fiecare piesă care se adună, tabloul lumii de astăzi devine unul din ce în ce mai neliniştitor. O internaţională eterogenă a urii, resentimentului şi fanatismului se coagulează. Unitatea ei este dată de existenţa unui inamic comun- democraţia liberală şi capacitatea naţiunilor de a dispune de propriul lor destin. În maniera stângii guevariste, a pan-slavismului de extracţie dughinistă sau a Califatului, toate aceste forţe atacă, frontal, un edificiu ridicat în decenii şi a cărui menire este să prevină resurecţia demonilor ce însângerează şi mutilează întregi naţiuni.
media-142373909123546500-480x343
Departe de a fi fost abandonat, proiectul lui Vladimir Putin de a submina statalitatea Ucrainei înaintează, cu fiecare zi. Retorica regimului de la Moscova are un sunet familiar celor care au păstrat memoria anilor sovietici. Descrierea Ucrainei ca o coloană a cincea a Vestului, demonizarea adversarului, invocarea păcii ca obiectiv în vreme ce militari ruşi trec graniţa, toate acestea sunt tactici ce îşi au obârşia în trunchiul diplomaţiei sovietice. Serghei Lavrov are aerul marţial şi ameninţător al lui Molotov. Ca şi acesta din urmă, ministrul rus de externe este un soldat al Imperiului. Dreptul international devine irelevant, în clipele în care agresiunea se cere justificată, prin manipulare , calomnie şi intimidare.

Citeşte mai multe aici: http://www.contributors.ro/global-europa/sindromul-munchen-si-avansul-agresiunii-lui-putin/

Vezi şi: https://ro.wikipedia.org/wiki/Sindromul_M%C3%BCnchausen

Putin a câştigat „pacea de la Minsk”. Rusia are culoar liber spre gurile Dunării
Ceea ce s-a întâmplat la Minsk zilele acestea mi-a adus aminte de acordul de la Munchen din 1938. Şi atunci marile puteri au clamat pacea şi de fapt a fost un scurt răgaz spre sângerosul război al doilea mondial. Ceea ce a fost ciudat la Minsk, dincolo de discuţiile interminabile de 12 ore, la masa negocierilor nu a fost NATO şi UE pe de o parte, iar Rusia pe alta, ci doar parteneriatul franco-german: Merkel şi Hollande la discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Franţa şi Germania au dovedit lumii şi Europei că cele două mari state-naţiuni conduc UE. În tratativele de la Minsk, nu a fost invitat însărcinatul cu afaceri externe al UE, d-na Mogherini şi nici nu a fost implicat Bruxelles, dovadă că confederaţia europeană e mai mult pe hârtie, puterea reală o deţin Berlinul şi Parisul, ca simboluri ale statelor naţionale. Marea Britanie, SUA şi NATO nu au avut loc la masa negocierilor de la Minsk dovadă că interesele franco-germane de a avea o relaţie bună cu Rusia sunt superioare intereselor aliate, nord-atlantice.

Citeşte mai mult aici: http://www.napocanews.ro/2015/02/putin-a-castigat-pacea-de-la-minsk-rusia-are-culoar-liber-spre-gurile-dunarii.html

Reclame

Răspunde decent ...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s